Nedenfor finner du linker til noen av verktøyene jeg har blitt kjent med i løpet av våren:
- Glogster (en digital veggavis, enkel å bruke, og mulighet for egen konto som lærer med oversikt over elevenes glogstere, du finner eksempel på en Glogster i et gamlere innlegg på bloggen)
- Prezi (presentasjonsverktøy i likhet med Power Point, enkel å bruke med oversiktlig verktøy, fremvisningen blir meget innbydende, du finner eksempel på en prezi i et gamlere innlegg på bloggen)
- Google Dokumenter (Dette verktøyet har jeg brukt gjennom hele studiet, både til samskriving og for å skrive individuelt. Opprett en googlekonto, og se over de forskjellige mulighetene du har her. De er mange!)
- Wikispaces (Her kan du opprette en egen wiki, hvor du lager den enkel eller omfattende. Eksempel på et wikispace finner du her)
- Blogger (lag din egen blogg, eksempel er bloggen du nå leser)
- Photostory (Last ned programmet på din datamaskin, og legg inn bilder, tekst og lyd. Du kan laste ned norsk versjon. Enkelt og oversiktlig verktøy, som med hell kan brukes også i barneskolen)
Siden studiet jeg nå går er "Digital kompetanse i læring (DKL 102)", har jeg lest en del teori om digitale verktøy og generell teori om digital kompetanse. I denne sammenheng vil jeg anbefale en av bøkene jeg har lest. "norskboka.no", skrevet av Leif Harboe er en knallgod bok. Den er informativ, lettlest og spennende. Skal du lese en bok om bruk av internett i skolen, velg denne!
Kilder:
Kunnskapsdepartementet (2006) 1 "Læreplanverket for Kunnskapsløftet [Online]. Tilgjengeleg frå:http://www.udir.no/grep/Lareplan/?laereplanid=1001576&visning=2[lastet ned 23.april 2010]
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar